Schildersbedrijf Noom van generatie op generatie

1e generatie: J.L. Noom
In 1902 is J.L. Noom begonnen met ons schildersbedrijf. Met het opstarten van een eigen bedrijf koos de ervaren ambachtsman bepaald niet voor de gemakkelijkste weg. Het honorarium was in die tijd geen vetpot en in de wintermaanden was er zeer weinig schilderwerk. Een leuke herinnering aan de beginjaren van ons bedrijf is een oude factuur uit 1907 waarop melding wordt gemaakt van het schilderen van een bedstede. Voor dit klusje werd het volgende in rekening gebracht: 8 1/2 pond paars à 60 cent, 3 rollen behang à 15 cent, 30 cent rand, 25 cent vernis, 1 ons bruinlak, 5 cent doek en 11/8 dag arbeid. Voor de uitvoer van dit project betaalde de klant in totaal fl. 9,35. Het uurloon bedroeg in die tijd 19 cent en de rekeningen werden maar één keer per jaar (tegen nieuwjaar) opgemaakt.

2e generatie: J.L.M. Noom
In 1933 werd de schilderszaak in Scherpenisse overgenomen door J.L.M. Noom, zoon van de oprichter. Hoewel de tijden veranderden, schilderde het bedrijf ook toen nog twee boerenwagens, een kar, een ploeg en een aardappelploeg voor slechts fl. 27,15. Na de oorlog - en vooral na de inundatie (onderwaterzetting) - was er een groot gebrek aan materialen. Zo moesten er jutezakken worden gebruikt om de wanden van de woningen, die (deels) onder water hadden gestaan, behangklaar te maken. In die tijd hadden veel woningen dan ook wanden die met jute bespannen waren.

3e generatie: J.L. Noom
J.L. Noom nam in 1963 het roer van het familiebedrijf over. Hij maakte de periode mee waarin de auto zijn opwachting maakte. Dat bood nieuwe kansen, want zo konden er ook schilderklussen op het gehele eiland Tholen uitgevoerd worden.

4e generatie: J.L.M. Noom 
Sinds 1 januari 2000 heeft J.L.M. (Johan) Noom de leiding over het Zeeuwse schildersbedrijf. Wat begonnen is in 1902 als een eenmansbedrijfje is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming waar een team van 15 vakmensen het elke dag opnieuw een uitdaging vinden om volgens de wensen van de klant de opdrachten uit te voeren. Het werkgebied is niet meer alleen het eiland Tholen, maar heel Zeeland boven de Westerschelde en een stuk van West-Brabant. Vandaar dat er begin 2009 ook een vestiging in Kapelle in gebruik is genomen.

Tijden veranderen, maar Schildersbedrijf Noom
levert al   v a k w e r k   s i n d s   1 9 0 2 !